Novi Sad
27.07.2015.
06:12 > 06:13
Odluka o zabrani hranjenja napuštenih životinja na javnoj površini ili zajedničkom prostoru stanovanja nikada nije sprovedena tako da se neko kazni zbog svoje humanosti.
  • Lečim Razočaranost

    28.07.2015 07:25
    @ razocarani
    Jedna od najvećih ljudskih tragedija je biti slep pored oba zdrava oka itd. Preslatko je što si došao da se izjadaš i podeliš svoje potonule nade sa ljudima, no pošto je sve laž: objasni ispisane prijave koje su usnimile kamere i objasni izjave čelnika Komunalne koji su potvrdili sve navode. Dakle, ne radi se o praznim pričama na papiru gde svako može pisati šta hoće kao što ti to sada radiš, već se radi o osobama i sa jedne i sa druge strane koje imaju identitet i koje su pred kamerama istupile u javnost i iznele šta su iznele. Želiš da kažeš da su ama baš svi podmetnuti od strane prethodne vlasti, i da su to zapravo vanzemaljci koji su se infiltrirali i medju gradjane i sastavljače zakona i sprovodice istog a sve zarad spinovanja umova našeg napaćenog naroda? Od tolike koprene ucveljenosti nad svojim isterorisanim umom ne stižeš ni da vidiš ni da prokomentarišeš zašto bi dalje iko bio opominjan ako nešto već nije u neskladu sa Zakonom i zašto ova vlast nije ispravila i zašto ne namerava da ispravi to zlo prethodne vlasti u vidu prepravljanja zakona, to je ipak samo slovo na papiru. Zašto, na primer, nije ukinut zakon o privatnim izvršiteljima, i on je donet od strane prethodne vlasti, a kosi se najpre sa ustavom pa onda i sa ostalim zakonima, već se i više nego uredno sprovodi? I pitaš se da li će se neko "izvinuti". Koliko je meni poznato, ovo nisu sletske igre niti čas fizičkog vaspitanja, pa da se neko izvine ili napravi špagu ili stav na rukama. Da smo potonuli kao narod - jesmo, a jedan od razloga ćeš naći u ogledalu jer slični tebi ne dižu glas protiv nepravde i pogrešnog već protiv odabranih osoba makar je ono što oni radili bilo i više nego ispravno
  • 27.07.2015 17:06
    Niko nije kaznjen, ikada, bar sto se komunalne policije tice...ni baka od 70, a ni ona od 100. Budite sigurni da je tako. Da je drugacije vec bi se mahalo papirima.
  • VOLIMZIVOTINJE

    27.07.2015 16:51
    Mozda im je ovo bolje od humanosti ?
    http://www.nadlanu.com/pocetna/info/vesti/Stravicno-Kuvaju-zive-pse-ljudi-sirom-sveta-potpisuju-peticiju-da-se-zaustavi-ovaj-teror-nad-zivotinjama-FOTO.a-169319.293.html

    U svakom slucaju, ja sam za zastitu svakog zivog stvora, a ne samo najboljeg covekovog prijatelja....

    https://www.causes.com/campaigns/4079-nobody-touch-the-dog?conversion_request_id=304467108&recruiter_id=189133059&utm_campaign=share&utm_content=campaign&utm_medium=wall&utm_source=fb&fb_ref=Default
  • ljosa

    27.07.2015 16:09
    Zasto ne smem da se parkiram na travi?
  • Psic

    27.07.2015 15:58
    Human cin je hraniti gladnu decu i ljude kojima je hrana luksuz, a ne dzukele. Pohapsiti sve koji ih hrane.
  • 27.07.2015 14:41
    ko moze da mi kaze gde ima u NS ovih migranata, izbeglica, jadnih i prognanih... da im odnesem vode i nesto hrane?
  • Antonija

    27.07.2015 14:14
    @Anonimus I to što kažete. Ne znam zašto su toj ženi napisali kaznu zbog humanosti prema lutalicama? Strašno! Stvarno mi nikad neće biti jasno! Ni meni se ne sviđa to što joj se desilo! Taj koji je prijavio sirotu ženu ne zaslužuje ni da bude čovek! Neke komšije, zbog svoje dosade, pozabavljuju se sa tuđim životima. Bilo da se neko od komšija igra sa svojim ljubimcima ili hrani životinje sa ulice, odmah uzimaju telefon u ruke i pozivaju komunalce da kazni nedužne ljude. Ne kaže se uzaludno da prvo mrze sebe pa onda ceo svet.
  • The Lalosh

    27.07.2015 13:34
    Realna situacija
    Evo vam realne situacije sa Grbavice:
    Starija žena svaki dan hrani i poji mačke u prolazu ispod zgrade koji koriste pešaci, a i deca se igraju ponekad. Ostavlja šerpe i tanjiriće sa ostacima hrane. Ona živi tri ulaza dalje, ali ovde to radi da joj ne smeta smrad trulih ostataka i da sama ne bi ugazila u to.

    Lepo je što to radi, ali zašto to ne radi sebi pod prozorom ili u svom stanu? Ne, nego neko drugi mora da trpi smrad (zamislite ostatke hrane na plus 40) i buku koju te mačke prave kada se podžapaju, kao i da pazi da ne ugazi u te ostatke i sve ostalo što ostaje za životinjama.

    Lepo je biti human prema životinjama, ali šta ćemo sa ljudima?!
  • Observer

    27.07.2015 13:30
    TOlerancija
    Brate, to je dobro, trebalo bi malo TOlerancije sa obe strane i onda idemo da rešavamo teže probleme.
  • 27.07.2015 13:23
    Idu izbori. Nismo to mi, to su oni iz DS.
    Ali mi glasači znamo sve ste to VI.
    Tu smo gde smo, zbog VAS.
    VI imate samo jedan fokus, da pobedite na izborima, ćapavate i lapavate za vreme mandata a ako morate sa vlasti da ste se nafatirali za vašu budućnost i budućnost vaših pokolenja.
  • Osoba M

    27.07.2015 12:17
    @Anonimus - @osoba M
    Nije uopste poenta da li se prijavljuje na livadi, ili u ulazima, iako obe povrsine podpadaju pod javnu povrsinu ili zajednicki prostor stanovanja i apsolutnoje svejedno o kojem prostoru pricamo.
    Poenta je da ce neko da dodje, opomene vas (da ne kazem pripreti) i zasto? Niko vas nece kazniti, niti vam bilo sta uraditi. Uradite isto sutra, dodju opet i nista jer citiram: "i u tim slučajevima nije bilo niti će biti pisanja kazni". Bukvalno su rekli 'prestanite to raditi,ali i ako nastavite, necemo nista predueti'.
    Sta je svrha, poenta i cilj? Zasto takva uredba postoji? Da bi se samo opravdali casovi sedenja u vecu? Skapiraj sta je tu sustina gari, pa nam javi.
  • 27.07.2015 11:55
    Ako odluka nikada nije sprovedena zasto su komunalci napisali kaznu zeni od preko 70 godina zato sto je donela posudu sa vodom na livadicu iza elektro vojvodine?
    I sta ta zena treba sada da radi kada je bespravno i nelegitimno kaznjena?
  • LiLi

    27.07.2015 11:26
    Samo bih da kazem da Lani naglic pardon Djordjevic nije smetala odluka kada je tu istu odluku usvajao DS!!!
    A sad joj naprasno smeta.
    Nije joj smetalo ni kada DS nije napravio prihvatiliste ya pse 5 godina a sad joj smeta sto NS ima prihvatiliste
    EEE Lana samo na pare mislis a ljudima naplacujes besplatne usluge koje grad priuza napustenim zivotinjama
  • Za humaniste

    27.07.2015 11:11
    obzirom da su vam puna usta humanosti, a vi onda umesto hranjenja lutalica vi iste odvedite svojoj kući i pokažite humanost!
  • ddd

    27.07.2015 11:07
    selo gori a baba se ceslja
    Onda ukinite odluku i sve ostale koje se ne primenjuju, uradite bar nesto korisno, ili postujte odluke koje ste sami (mislim na ˇvlastˇ koja god to bila) doneli. Ako nasledjujete blagodeti nasledjujete i odgovornost za sve postojece odluke.
  • Ratko

    27.07.2015 10:01
    Konjske zaprege
    zakonom je zabranjeno konjskim zapregama da ulaze u grad i kad je Policija nekoga kaznila, oduzela kola i konje>? Reci cete nemamo gde sa njima i slicne budalastine.
    Znas kad cu ja da platim kaznu ako me zaustavi Cajo nikada dok ovima dozvoljavaju da rade sto hoce umesto da se uradi masovna akcija racija i sve to pohapsi i oduzme da vidis kako nece ulaziti vise u grad ciganija nego im Radikalci daju da rade sto hoce da bi ovi glasali za njih. Zalosno zasto nema konja u Zagrebu, Ljubljani itd...? Zato sto se postuje zakon. Vise mi svega p.k. jedva cekam da odem iz ove propale drzave koju su okupirali primitivci sa brda i planina nikad u skolu isli.
  • Marko

    27.07.2015 09:17
    @razocaran
    Matori, da mogu da ti dam 1000 pluseva dao bih ti, ali mogu samo jedan... Šta da se radi.. Konačno i neko da stavi jedan normalan komentar... Evo sada je i neka gospođa "kažnjena" jer je hranila plave mačke....
  • 27.07.2015 09:08
    @_ _ _
    Baš kao što kažeš: ''postoji priča da je...''. Da li je to proverena, dokumentovana informacija ili je komšinici moje teke rekla njena ćerka koju je nazvala snajka da je videla 2 kompol i jednu baku sa mačkom u isto vreme na istom mestu. Postoji priča i da Janis Joplin, Elvis Presley, Jimmy Hendrix i Bruce Lee nisu mrtvi nego su se umorili od slave pa su se povukli na nepoznato ostrvo da žive u miru.
  • 27.07.2015 08:37
    @ - - -
    Istina je. Ida Sabo (ove godine napunila 100 godina) Kaznjena je zbog hranjenja macaka u Dunavskom parku. Spremila se za zatvor, ali je njena cerka otisla i platila kaznu a da gospodja Sabo to nije znala.
  • Libe De NS

    27.07.2015 08:08
    Ajde lepo priznaj
    Ajde lepo priznaj da si hranio psa lutalicu a komšija Đura će ti oprostiti što te je tukao...
  • -

    27.07.2015 07:56
    -
    e sad' se vade.
    postoji prica o kaznjavanju gospodje koja je hranila plave macke u dunavskom parku
  • Mika

    27.07.2015 07:48
    @Zakarias
    Jako mi je žao što je svet pun zadrtih i nepismenih kao ti.
    Pas kojeg nahraniš te nikad neće ujesti. Za razliku od čoveka. Eto, da bar naučiš nešto, kad si već bespotrebno tu sa svojim nečitljivim komentarima.
  • 27.07.2015 07:22
    Da bi se stišale strasti nadobudnih komšijskih zloća i "potkazivača", treba po ulazima u zgrade nalepiti odštampan tekst sa ovim sadržajem, pa da se vratimo normalnom životu. Naravno, treba obavestiti i "komunalce", pošto će ih i dalje zvati neki polupismeni neobavešteni i neobrazovani svet koji ne prati aktuelna događanja, a internet im je "špansko selo".
    Uplašila se ova vlast gneva normalnih ljudi, pa im se uvlači tamo gde sunce nikada ne dopire. Bilo kako bilo, saosećajni ljudi će i dalje pomagati životinjama u nevolji, ali neće morati da se osvrću i traže poglede koji vire iza spuštenih roletni i navučenih zavesa. "Balkanski špijuni" i "sumnjiva lica" su na ovim prostorima večita tragikomedija.
  • zakarias

    27.07.2015 07:15
    humanizam
    dok dobrovojno hranimo kerove lutalice orhrabjujemo da napadaju za hranu i druge osobe ,covekov nej verniji drug postane najveci neprijatej na ulicama i to zbog nekih neodgovornih osoba ,jednog oteramo a sta da radimo ked vec su u copor? resenje ovog postalo problema je sasvim dubje , ali kad stignemo do resenja zbog materialnog i verovatno jos kojih razloga se okrecemo lega ili pokazamo na drugih da je to njihov nadleznost ,nije samo u novom sadu problem sa kerovima nego i u ostalom gradovima. sa postovanjem
  • 27.07.2015 07:04
    @osoba M
    Izgleda da ne kapiras sustinu. Neko nesto prijavi, ljudi izadju na prijavu, opomenu (narede) da prestane. Naravno da niko ne prijavljuje ljude koji hrane zivotinje na ulici, vec po ulazima, zgradama, itd.
  • Razocaran

    27.07.2015 06:56
    Celu pricu je pokrenuo Kurir, koji je izbacio neki nebulozan tekst, a masa se primila. Neverovatno je samo kako su odmah pocele izmisljotine, odjednom su se uticajne blogerke nasle na udaru celicne pesnice Komunalne policije, u jednom danu se teror nadvio nad Novim Sadom. I sta sada, kada saznajemo da je sve bila laz? Da li ce se zastitari, novinari, blogeri...i ostali koji su sirili lazi izvinuti? Naravno da nece. Mislio sam da postoje svetle tacke u ovom nasem napacenom drustvu. Posle svega ovoga sto sam ovih dana saznao i video...znam da je sve laz. Isti ste kao i ovi odvratni politicari. U stanju ste da besomucno lazete zarad "visih ciljeva". Potonuli smo kao narod. Do dna. Za nas nada ne postoji.
  • Osoba M

    27.07.2015 06:47
    Cemu usmena opomena ako nece biti kaznjavanja? Sta onda opominjete ljude? Opominjemo vas da ne raditi ovo sto mi uopste ne smatramo da je pogresno? Uskacete samo sebi u stomak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna